Limited Edition Malakit


Limited Edition Musali kollektion med halvædelsten og 18 karat forgyldt sølv

OBS: den ekslusive kollektion er udsolgt. Nedenfor kan du læse mere om samarbejdet med Mo Christianshavn og formålet med kollektionen.

Med vores nye Limited Edition kollektion ønsker vi fortsat at gøre en forskel dér, hvor det giver mening. Derfor kan vi for hvert solgt Limited Edition Malakit-halskæde betale for et halvt års skolegang for en af de forældreløse piger, som vi har i skole og college i Zambia. 


 Som noget helt nyt i vore Limited Edition kollektion finder du nu unikke, håndlavede halskæder i 18 karats forgyldt sølv med Zambiske Malakit-perler, skabt af den erfarne guldsmed Mo Christianshavn. 


 Malakitten kommer fra Zambia og er et grønt kobberholdigt mineral, der findes i jorden sammen med kobber. Kobber forekommer rent i naturen, og er et chalcofilt grundstrof, som danner sulfidmineraler, og forvitrer ved kontakt med ilt eller vand. Og det er denne proces, der resulterer i Malakit-perlens smukke, grønne farve. 


Musali x Mo Christianshavn 

 De nye Musali halskæder er skabt af Mo Christianshavn - et dansk smykkebrand, der er kendt for sit nordiske design. Mo Christianshavn forvandler de Zambiske malakit-sten til smukke og unikke halskæder i forgyldt sølv. Mo har arbejdet for Musali uden vederlag, for gennem sit håndværk og sin kunnen at støtte projektet og pigernes skolegang. Selv siger Mo, at hun personligt har et stort ønske om at støtte op om projekter som Musali, men som guldsmed er det ikke altid nemt at finde det rette projekt at bidrage til. 


 "Som guldsmed kan det være svært at finde projekter, som har en størrelse hvor det giver mening men samtidig gør en forskel - hvor vejen fra hjælpen til dem som har brug for det, er så kort som muligt" 


 Hver halskæde koster 1200 kr., og ved at købe den smukke halskæde bidrager du med et halvt års skolegang til en ung pige eller kvinde i Zambia.

Sådan passer du bedst på dit Musali smykke 

De forgyldte kæder er fremstillet af rent sølv, og er herefter overfladebehandlet med et lag guld. Et forgyldt smykke er dermed et fint alternativ til et guldsmykke. Med overfladebehandlinger som denne er det vigtigt at huske, at forgyldningen vil slides over tid. Derfor skal man passe godt på sine forgyldte smykker, hvis forgyldningen skal holde så længe som muligt. Der er flere måder, du bedst kan passe på dit Musali smykke: 


 - Tag altid dit smykke af, når du sover, går i bad, gør rent, træner osv. 

 - Skån dit smykke for parfume og cremer. 

 - Opbevar dine smykker i en lufttæt pose eller skrin, når du ikke bruger dem. På denne måde undgår du, at sølvet irrer ved kontakt med luften.